Partnereink

Együttműködő partnereink a fenntartható fejlődés területén

 

GES

GES – Elkötelezettségi partner

A GES az Erste Asset Management és más befektetők nevében vezet tárgyalásokat vállalatokkal, hogy felhívja a figyelmüket a fenntarthatóságra.

ISS Governance

ISS – Szavazó partner

ISS (Institutional Shareholder Services) összegyűjti a rendes éves és a rendkívüli közgyűlésekről a dokumentumokat az Erste Asset Management részére. Ezen a területen a vállalat piacvezető.

MSCI

MSCI ESG – Kutatási partner

MSCI ESG a fenntarthatóságra való tekintettel elemzi a vállalatok kockázati tényezőit. Az MSCI ESG globális szinten működik és több mint 130 elemzőt foglalkoztat. (2014-es adat alapján)

oekom

oekom research AG – Kutatási partner

Az oekom több mint 3500 vállalatot értékel világszerte rendszeresen több mint 100
fenntarthatósági paraméter szerint (2015-ös adat szerint). A kutatási iroda fókusza a tőzsdén jegyzett nagyvállalatok, azok a tőzsdén jegyzett vállalatok, amelyeknek szoros kapcsolata van a fenntarthatósággal és tőzsdén nem jegyzett kötvénykibocsátók.

PRI

PRI – Principles for Responsible Investment

A PRI célja, hogy a társadalmi és környezeti kérdéseket a befektetési folyamat részévé tegye. Az EAM leányvállalata, az ERSTE-SPARINVEST volt az első osztrák alapkezelő, amely aláírta a PRI-t, és azóta is konzisztensen követi.

WWF

Természetvédelmi Világalap (WWF)

A WWF a szaktudásával világszinten az egyik legnagyobb és legelismertebb
környezetvédelmi szervezetnek számít. 2006-ban az ERSTE-SPARINVEST
együttműködést kezdett a WWF Ausztriával, aminek a keretében elindult az
ERSTE STOCK ENVIRONMENT alap. Ezért a WWF felállított egy
környezetvédelmi tanácsadó testületet, hogy biztosítani tudja a szigorú
környezetvédelmi és társadalmi kritériumok érvényesülését a részvények
kiválasztása során. Az ERSTE-SPARINVEST részben lemond az alapkezelői
díjáról, ily módon támogatja a WWF Ausztria vízvédelmi és klímaváltozási
programját. Ez nincs hatással az ügyfelek bevételére.

Menedzsment együttműködés

 

Az Erste Asset Management nemcsak speciális befektetési

intézményekkel, hanem nemzetközi és globális befektetési bankokkal is
együttműködik. Kapcsolatban állunk világszerte elismert elemzőkkel, és
bármikor közvetlenül elérünk  iparág- és ország specifikus ismeretekkel
rendelkező külső szakembereket, akik szolgáltatásait speciális
befektetési döntéseknél vesszük igénybe (feltörekvő piacok,
gyógyszeripar, stb.).

A portfóliókezelés területén sem hagyatkozunk kizárólag házon belüli
szakértelemre az egyes kategóriákban. Speciális szegmensek, mint például
a japán részvények vagy speciális spekulatív kötvények esetében külső
vagyonkezelők és partnerek szakértelmére támaszkodunk.

Jelenleg a következő intézményekkel állunk szoros együttműködésben:

DAIWA

Daiwa Asset Management – az EAM partnere a japán részvény stratégiákban

A Daiwa Asset Management Co. Ltd. a Daiwa Securities Csoport, az egyik legnagyobb japán pénzügyi szolgáltató vállalat vagyonkezelő leányvállalata. A társaságot 1959-ben alapították, amely 128,7 milliárd USD (2014.03.31-i adat alapján) kezelt vagyonával a második helyet foglalja el a japán vagyonkezelői piacon.
A Daiwa Asset Management jelenleg több mint 645 főt foglalkoztat (2014.09.16-i adat alapján). A tokiói elemzési osztályán felül a Daiwa globális elemzési hálózattal is
rendelkezik. A Daiwa Asset Management különböző eszközosztályokból álló több mint 460 alapot kezel (2015.04.09-i adat alapján), és figyelemre méltó sikertörténete van, különösen az ázsiai részvényalapok területén.

GaveKal

GaveKal – az EAM partnere az elemzésekben

A GaveKal a világ egyik vezető, független befektetés elemzési szolgáltatásokat kínáló cége, amelyet 2001-ben Charles Gave, Anatole Kaletsky és Louis-Vincent Gave alapítottak. Befektetési tanácsadóként a Gavekal több alap kezeléséhez nyújt tanácsokat, amelyek együttesen több mint 1,5 milliárd USA dollárt tesznek ki. A nyolc partnerrel és 45 munkatárssal működő cég a Hong Kong-ban található székhelye mellett az USA-ban, Európában és Kínában is rendelkezik irodákkal. (2015.06.30-i adatok alapján)
A GaveKal adatszolgáltatást és vagyonkezelést kínál. Ötleteit és befektetési koncepcióit szemináriumok és kiadványok útján teszi hozzáférhetővé ügyfeleinek.

Invesco

Invesco – the Erste Asset Management partner for quantitative equity strategies

Az Invesco a világ egyik legnagyobb független befektetési társasága az
általa kezelt, világszerte befektetett 792,4 milliárd USA dollárnyi vagyonnal, 750-nél több befektetési szakemberrel és 20 országra
kiterjedő átfogó hálózattal. A társaság székhelye: Atlanta, Egyesült Államok. Az Invesco-val a NewYork-i tőzsdén kereskednek, és benne van az S&P 500 Indexben. (2014.12.31-i adatok alapján)

A befektetési csapataik világosan meghatározott befektetési filozófiákat követnek, és szigorú kockázatkezelés és minőségellenőrzés alatt állnak. Az Invesco széles termékskálája magában foglal minden jelentős részvény- és kötvénypiacot, továbbá alternatív eszközosztályt regionális és globális tekintetben is.

Prudential

Prudential – az EAM partnere az USA high-yield kötvény stratégiákban

A Prudential Financial, Inc. a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatója közel 47.000 alkalmazottal (2013.12.31-i adat alapján) és több mint 1176 milliárd (2014.12.31-i adatok alapján) USA dollárnyi vagyonkezelt állománnyal. A cég, amelynek székhelye Newark-ban (New Jersey, USA) van, több mint 135 éve kínál alap- és vagyonkezelési, valamint biztosítási szolgáltatásokat az ügyfeleinek Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban.

A vagyonkezeléssel foglalkozó leányvállalat, a Pramerica Investment Management a világ tizenegyedik és az Egyesült Államok tízedik legnagyobb vagyonkezelője 934 milliárd USA dolláros állománnyal.

Az alábbiak is érdekelhetik