Alapkereső

Fenntarthatósági megoldások

Impact/SFDR 9. cikk

Speciális stratégiát követő, környezeti- és társadalmi szempontokra fókuszáló befektetési alapok. A befektetéseknek mérhető pozitív hatása van a környezetre illetve a társadalomra, mely rendszeresen is kerül. Ezen kategóriában lévő alapokat az alap kezelője az SFDR 9. cikkével összhangban lévőnek minősítette.

Responsible/SFDR 8. cikk

A környezetvédelmi-, társadalmi felelősségvállalási- és vállalatirányítási kritériumok alapján az EAM saját ESG-minősítési rendszert alakított ki. A "legjobb a kategóriában" megközelítés garantálja, hogy minden iparágban a fenntarthatósági kritériumoknak leginkább megfelelő vállalatok kerüljenek kiválasztásra. A szigorú kizárási kritériumok a fenntarthatóság minden aspektusában alkalmazásra kerülnek. Ezen kategóriában lévő alapokat az alap kezelője az SFDR 8. cikkével összhangban lévőnek minősítette.

Integration/SFDR 8. cikk

Az ’integration’ az ESG-kritériumok alkalmazását jelenti a befektetési folyamatokban, mivel ezeknek pozitív pénzügyi hatásuk lehet. A magas ESG-kockázattal rendelkező vállalatok kizárásra kerülnek. Előnybe részesítjük azon befektetéseket, amelyek ESG-karakterisztikája gazdasági előnyt jelent. Ezen kategóriában lévő alapokat az alap kezelője az SFDR 8. cikkével összhangban lévőnek minősítette.

Alapkezelő

Erste Alapkezelő Zrt.

Az Erste Alapkezelő Zrt. a nemzetközi Erste Asset Management GmbH magyarországi leánycége, befektetési alapkezelésre és portfoliókezelésre szakosodott társaság. 

Erste Asset Management GmbH

Az Erste Asset Management GmbH koordinálja és felelős az alap- és vagyonkezelési tevékenységért az Erste Groupon belül.

Alapkategória

Részvényalapok

A részvényalapok az eszközeiket elsődlegesen részvényekbe fektetik. A részvényalapok olyan vátozatosak lehetnek, mint maguk a részvénypiacok. Egyes részvényalapok globálisan fektetnek részvényekbe, míg mások egy adott ország, vagy szektor részvényeire fókuszálnak.

Kötvényalapok

A kötvényalapok vagyonukat főként hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokba fektetik. A kötvények általában rendszeres időközönként történő kamatfizetést és a tőke visszafizetését kínálják a futamidő végén, habár a kötvényalapok általában nem tartják a portfóliójukban a kötvényeket lejáratig.

Rövid kötvényalapok

Ezek az alapok tőkéjüket rövid lejáratú kötvényekve, vagy pénzpiaci eszközökbe fektetik.

Vegyes alapok

Azok az alapok tartoznak ebbe a kategóriába, amelyek különböző eszközosztályokba (például kötvényekbe és részvényekbe) fektetik vagyonukat, kombinálva ezáltal a részvények növekedési lehetőségét a kamatozó értékpapírok alacsonyabb kockázatával. A vegyes alapok általában több mozgásteret engednek a portfólió menedzsereknek. Amikor a részvényárfolyamok esnek, vagy stagnálnak, a portfólió menedzserek átstruktúrálhatják a tőkét a részvényekből a kamatozó értékpapírokba, vagy fordítva. Amikor a részvénypiac jól teljesít, több tőkét helyezhetnek át a részvényekbe.

Befektetés régiója

Az Alapok befektetési fókuszában különböző régiók állhatnak, mint például a fejlett-, vagy a feltörekvő piacok.

Kötvény típusa

A kötvényalapok befektetési fókuszában állhatnak speciális kötvény szegmensek, ilyenek például az államkötvények.

Kockázati profil/Javasolt tartási időtartam

A feltüntett kockázati profil és javasolt tartási időtartam közvetlenül a Szintetikus hozam/kockázati mutatón (SRRI) alapszik. Az 1 vagy 2 SRRI értékkel rendelkező alapok esetén a javasolt tartási időtartam minimum 2 év, és a kockázati profilt alacsonyként állapítjuk meg. Amennyiben az SRRI mutató 3 és 6 közötti értéket vesz fel, a javasolt tartási időtartam minimum 6 év (moderált, vagy közepes kockázati szint). Az alapok magas kockázati besorolást is kaphatnak, melynek értelmében a javasolt tartási időtartam minimum 8 év. Az alapok ezen kategorizálása kizárólagosan az SRRI mutató alapján történik. Ez a mutató az alap jövőbeli teljesítmény alakulásának nem megbízható mutatója. Az alapok SRRI mutatója változhat. Az SRRI 1-es értéke nem jelenti, hogy az adott befektetés kockázatmentes.

Pension Fund

The search here is limited to the funds that explicitly meet the special requirements of the Austrian Pension Fund Act (Österreichisches Pensionskassengesetz) according to their fund terms and conditions.

Kapcsolat

Kérdése van, esetleg több információra van szüksége?

Az Erste Bank tanácsadói örömmel állnak a rendelkezésére.

 

Az alábbiak is érdekelhetik